Information om ladestandere

Information om ladestandere

Information om ladestandere 150 150 Bestyrelsen

Hvorfor ladestandere i Nordre Munkegaard?
På generalforsamlingen den 23. maj 2022 blev det vedtaget at etablere 5 ladestandere med to udtag i hver. Det giver mulighed for, at 10 biler kan lade samtidigt. Ladestanderne forventes at være klar inden årsskiftet.

Formålet er at sikre beboerne let adgang til opladning til en rimelig pris, og at ejerforeningen har fuld kontrol med både drift og pris.

Hvad med alle os der ikke har bil, eller som kører på benzin eller diesel?
Vi har alle – også dem der ikke har bil eller elbil – glæde ved og interesse i, at Nordre Munkegaard bliver et endnu mere attraktivt sted at bo.

Hvor kan jeg finde ladestanderne?
De fem ladestandere er placeret i bebyggelsen, så de er let at komme til for alle elbilejere. Placeringen kan ses på kortet.


Hvordan lader jeg min bil?
Før du kan bruge ladestanderne skal du oprettes som bruger, og du kan læse hvordan du opretter dig her. Når du er oprettet som bruger er du klar til at oplade din bil.

Du sætter dit ladekabel i stikket på ladestanderen og aktiverer den med en nøglebrik . Du kan bestille en nøglebrik via Monta app’en, og få den leveret med posten. Du kan også vælge at bruge en nøglebrik du allerede har – det kunne for eksempel være din nøglebrik til vaskeriet. Du skal blot følge instruktionerne i app’en for at parre din nøglebrik med din bruger.

Når du har din nøglebrik klar, kan du betale uden at bruge Monta app’en. Hvis du ikke har en nøglebrik, så kan du også betale ved at bruge app’en. Der skal du bare følge instruktionerne i app’en.

Hvad koster det?
Prisen for opladning består af to dele: Den ene er selve strøm prisen, som er en variabel pris. Det er den samme som du betaler for strømmen i din stikkontakt derhjemme. Den anden del er en fast pris på 1 kr. pr. kWh, og det går til tilbagebetaling af ladestandere og drift. De to dele giver tilsammen prisen for opladningen, og den vil stort set altid være billigere end den udgift, der betales på andre ladestationer.

Det er ejerforeningens bestyrelse som fastsætter den faste del af prisen.

Du skal ikke betale for at tilslutte dig til ordningen. Du skal heller ikke betale for et løbende abonnement. Du betaler kun for dit forbrug.

Hvordan betaler jeg?
Når du er tilsluttet ordningen og har oprettet en bruger på Monta app, så betaler du gennem appen. Du sætter penge ind på din konto, og så trækkes pengene hver gang du har ladet din bil. Overførsel fungerer efter samme princip som Rejsekortet, og du kan også lave en automatisk kreditkortoverførsel når saldoen går i nul.

Hvem får pengene, jeg betaler for strømmen?
Beløbet, du betaler, dækker alle udgifter i forbindelse med, at du lader din bil. Det vil sige, strøm, drift og forsikring af ladestanderne. Overskuddet går direkte til ejerforeningen, i første omgang til dækning af det beløb, ejerforeningen har investeret i etableringen.

Hvem kan bruge ladestanderne?
Alle beboere i Nordre Munkegård, som er tilmeldt ordningen, kan bruge ladestanderne. Det er således ikke muligt for elbil-ejere udefra at bruge ladestanderne.

Hvor må jeg parkere?
Alle P-pladser i bebyggelsen kan bruges af alle beboere i Nordre Munkegaard ganske som sædvanlig. Hvis du ikke skal lade, henstiller vi til, at du bruger de P-pladser, hvor man ikke kan lade. Hvis der kun er ledige pladser ved ladestanderne, må du gerne parkere der, uanset hvilken form for brændstof din bil bruger. 

Hvordan tilmelder jeg mig ordningen?
Følg instruktionerne som beskrevet på denne side.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er utilfreds med noget?
Er du utilfreds, eller har du gode ideer og forslag, er du velkommen til at skrive til elbil@nordremunkegaard.dk. Du vil altid få et svar, men det kan være, at det ikke kommer lige med det samme. Husk at opgive navn, adresse og telefonnummer.

Venlig hilsen Bestyrelsen